Переходь на українську ua
Каталог
Е-книги
График работы:
с 9-00 до 21-00 (пн-пт), с 10-00 до 19-00 (сб)
с 9-00 до 21-00 (пн-пт), с 10-00 до 19-00 (сб)
Каталог
Е-книги
Як новинка «Книжка, яка зближує родину» допоможе дітям відчути сімейне тепло на відстані?
08.05.2023
Что почитать?

Сьогодні через повномасштабне вторгнення багато українських сімей  вимушені тимчасово роз’єднатися, що неабияк позначається на найвразливіших українцях — дітях. Тому важливо показати малечі:  членів сім’ї завжди єднатиме любов і все те спільне, що вони мають. Саме для цього створена наша новинка — «Книжка, яка зближує родину». З нею дитина відчуватиме родинне тепло навіть тоді, коли між ріднею сотні й тисячі кілометрів. Завдяки чому?

На кожній сторінці цього щоденника-активіті є ідеї для спільного проведення дозвілля. Ви разом із дітлахами зможете записувати факти з життя родини, клеїти світлини, планувати подорожі й, найголовніше, пізнавати одне одного та себе. Що ж іще можна робити з цією книжечкою?

1. Оберігати історію роду! Уже на початку щоденник запропонує дитині скласти генеалогічне дерево. Так, це не новинка, але, на жаль, не всі діти знають навіть імена прабабусь і прадідусів. А заповнення дерева разом із дорослими допоможе не лише закарбувати на папері імена пращурів, а й пізнати свій рід. Ким був прадід зі сторони батька? Чим захоплюється бабуся? Імена на генеалогічному дереві оживуть для дитини, коли вона дізнається більш детально про життя рідних. Так хлопчики й дівчатка точно запам'ятають їх. А ще, скажімо по секрету, люди сплачують великі кошти, щоб дізнатися, ким були їхні пра-пра. Ваші діти й онуки отримають це безоплатно, адже сьогодні ви разом оберігаєте історію роду.

2. Згадувати! Дізналися про предків? Йдемо до батьків! Розділ «Інтерв’ю з батьками» точно сподобається допитливій дитині, а батьки відчують себе в ролі справжніх зірок. У книжці є поради хлопчикам і дівчаткам, як підготуватися до інтерв’ю, і орієнтовні запитання (можливо, дитина робитиме це вперше? Тоді вдвічі крутіше  — навичка може знадобитися пізніше). А вам потрібно лише згадати приємні миті зі свого життя й розказати, де познайомилися мама й тато, хто з них ініціював побачення та які кумедні випадки були під час зустрічей. Ці та інші питаннячка навіють купу приємних і теплих спогадів.

3. Грати!  У «Книжці, яка зближує родину», є багато ігор і вікторин, які можуть стати новою сімейною традицією. Так приємно зібратися ввечері всією родиною і пограти! А зараз, у такий нелегкий для всіх українців і українок період, спільне дозвілля та веселі ігри допоможуть відволіктись і розважитись. Для дитини батьки — центр Всесвіту, тож щастя малечі певною мірою залежить від психологічного стану дорослих.

4. Планувати майбутнє! Впевнені, воно у вашої родини буде світлим і радісним. У книжці дитина зможе накреслити схему майбутніх сімейних подорожей, спланувати похід улітку та скласти карту бажань. Світ такий великий, і на дитину чекає ще багато відкриттів! А її вічною опорою завжди буде родина.

5. Рефлексувати! У щоденнику дитина може занотувати свої досягнення та мрії, подолати свої страхи з підтримкою дорослих і навіть написати листа собі в майбутнє! Уявляєте, як цікаво буде прочитати родинну книжку через 10 років?

У сім’ї, як відомо, закладається фундамент психіки дитини та її характер. Ви прагнете зберегти здорові стосунки з нею протягом життя й виховати шанобливе ставлення до родини? Тоді гайда в подорож сторінками «Книжки, що зближує родину»!

 

Анна Колесникова,

видавнича група «Енциклопедії»

Товары из этой статьи
Спиннер
Понравилась статья? Расскажите друзьям:
Поделиться: