Переходь на українську ua
Каталог
Е-книги
График работы:
с 9-00 до 21-00 (пн-пт), с 10-00 до 19-00 (сб)
с 9-00 до 21-00 (пн-пт), с 10-00 до 19-00 (сб)
Каталог
Е-книги
Як обрати книжку для немовляти
03.11.2023
Советы родителям

Коли ми обираємо розвивальні ігри для малюка, то зазвичай віддаємо перевагу бізібордам, сортерам, пірамідкам й іншим «розумним» іграшкам. Та не завжди замислюємося, що книжки — це також чудові «розвивалки». І вони неодмінно мають входити до арсеналу дитячих іграшок.

А ви знаєте, що малюка можна знайомити із книжками чи не з народження? Певна річ, звичайні паперові видання не підійдуть. А от книжки-картонки, які розробляють спеціально для найменших читачів і читачок, — цілком! То як обрати книжку для вашого маленького горобчика, на що звернути увагу?

Техніка безпеки. Книжка для немовляти повинна бути середнього розміру, мати всього кілька сторінок і виготовлятися зі щільного картону — чим щільніше, тим краще. І обов'язково із закругленими кутиками. Таку книжку малюкові буде не так просто порвати або спробувати на зубах, і він не пораниться під час розглядання малюнків.

Зверніть увагу на серію «Ніжні книжки». Вони повністю відповідають техніці безпеки. 

А ілюстрації? Малюки до року сприймають їх трохи інакше, ніж дітлахи, що вже трохи підросли. Для наймолодших важливе не стільки смислове наповнення книжки, скільки чіткість і контрастність малюнків та відсутність на них дрібних деталей. Тому найкраще підійдуть книжки-картонки, де на яскравому чистому тлі намальовані спрощені звірятка, комахи, рослини чи різні побутові предмети. Бажано, щоб ілюстрації були великими. Не забувайте, що книжки для малюка —  це знайомство з довкіллям. Тому зображення мають бути реалістичними. Спрощеними, але реалістичними.

Серія «Смарт-книги» відмінно підійде для першого знайомства з предметами.

Що у книжці? Для немовляти підійдуть книжки на кшталт «Хто це?», «Хто як говорить?», «Перші слова» та будь-які інші, які знайомитимуть його з предметами навколишнього світу. Але звертайте увагу і на книжки, які можна почитати малюкові. Згодяться різноманітні забавлянки, короткі ритмічні віршики, найпростіші казки.

Саме такі віршики ви зможете найти в серії «Перші кроки».

Книжка чи іграшка? Ще одна чудова ідея для розвитку малюка — книжки-іграшки. У перший рік життя важливо спрямувати зусилля на розвиток органів чуття: зір, слух, дотик. Саме для цього і призначені книжки-іграшки: вони впливають на різні рецептори, що стимулюють пізнавальний інтерес. Книжки можуть бути з м'якою обкладинкою, об'ємними вставками, сторінками з тканини. Такі елементи подарують дитині додаткові тактильні відчуття.

Вашому малюку напевно сподобаються книжки-іграшки з серії «Перші слова».

А як читати? Покладіть малюка на животик і помістіть перед ним розгорнуту книжку. Спочатку він розглядатиме малюнки, стимулюючи зір. Трохи згодом почне брати книжку в руки й гортати сторінки, що дуже корисно для зміцнення пальчиків. А ви тим часом розповідайте малюкові про все, що намальовано на сторінках. А ще можна почитати карапузу, коли він лежить поряд з вами й перебуває в гарному настрої.

Правильно вибрані книжки стануть для вашої крихітки чудовим способом провести час, дадуть їй найперші знання легко та весело. Знайти відповідну книжку для вашого маленького горобчика можна на нашому сайті.

 

Юлія Каспарова

Товары из этой статьи
-20%
100 перших слів. Смарт-книги
Трофимова К.А.
125,00
100,00
Я завжди поруч
Гвидо Ван Генехтен
215,00
Крок за кроком
Гвидо Ван Генехтен
215,00
Цьомаю тебе
Гвидо Ван Генехтен
215,00
-20%
Цифри. Перші кроки
Каспарова Ю.В.
150,00
120,00
-20%
Азбука. Первые шаги
Каспарова Ю.В.
150,00
120,00
Цвета. Первые шаги
Каспарова Ю.В.
150,00
-20%
В зоопарке. Первые шаги
Каспарова Ю.В.
150,00
120,00
-20%
Прогулянка. Перші кроки
Каспарова Ю.В.
150,00
120,00
-20%
Времена года. Первые шаги
Каспарова Ю.В.
150,00
120,00
Спиннер
Понравилась статья? Расскажите друзьям:
Поделиться: