Переходь на українську ua
Каталог
Е-книги
График работы:
с 9-00 до 21-00 (пн-пт), с 10-00 до 19-00 (сб)
с 9-00 до 21-00 (пн-пт), с 10-00 до 19-00 (сб)
Каталог
Е-книги
Як прищепити дитині любов до книжок?
07.03.2024
Советы родителям

«Як привчити дитину до читання?», «Чи варто немовлятам давати книги?», «Як прищепити любов до книги?» - такі питання турбують не одне покоління батьків. І чим активніше в наше життя входять різноманітні ґаджети, тим актуальніша для батьків проблема нечитаючих дітей.

У нас для таких батьків дві новини. І обидві вони приємні. Перша – ніколи не рано привчати дитину до книги. Друга – ніколи не пізно зацікавити доньку чи сина захопливим всесвітом читання.

Наші друзі – спільнота читаючих мам в Інстаграм @knyhomamy – проаналізували свій багатий батьківський та читацький досвід і сформулювали п’ять порад для батьків, як привчити дитину до читання. Ці поради універсальні для дітей будь-якого віку. Та все ж радимо не відкладати момент знайомства з книгою на «свідомий» вік. Зараз є книги для дітей від 2-х місяців, їх ефективність доведена вдячними відгуками батьків.

Порада №1

Немає недоцільного часу для читання

Чим раніше ви почнете привчати дитину до читання – тим краще. Точно ніколи не буває запізно. Єдине, що варто пам’ятати – підбирати літературу треба не тільки відповідно до віку, але й орієнтуючись на попередній досвід читання, навички та рівень розвитку дитини.

Порада №2

Дитина має бачити як читають батьки

Істинну любов до книги можна прищепити тільки власним прикладом. Тому ставтеся до читання не як до обов’язку чи примусу, а як до можливості цікаво провести час з дитиною, поспілкуватись й поринути в прекрасний світ казок та історій.

Ну і радимо батькам частіше читати книги, що будуть цікаві саме їм. Діти чудово фіксують ваші враження від процесу читання і готові ці враження пережити в руках зі своєю книгою.

Порада №3

Зробіть читання сімейною традицією

Краще, якщо ви будете читати разом з дитиною: вголос, за ролями, коментуючи те, про що йдеться у книжці. Така «гра» обов’язково сподобається малюку і він з нетерпінням чекатиме на наступний сеанс читання.

Ну а ритуал читання перед сном – це найкращий засіб налаштувати дитину на засинання за режимом та міцний і спокійний сон. На щастя, книг відповідної тематики зараз дуже багато в наявності.

Порада №4

Книжки у доступності дитини

Якщо ви хочете, щоб ваша дитина читала, створіть їй для цього необхідні умови, найважливішою з яких є наявність книжок у домі. Найкращий варіант – відкриті полиці, звідки дитина завжди зможе взяти те, що їй потрібно. Варто також завести звичку скрізь носити з собою книжку формату pocket book (за бажанням розмір може бути й більшим). Головне, щоб її зручно було читати скрізь, де виникає необхідність.

Порада №5

Обирайте книги за впдобаннями

Вибирайте не просто те, що модно, а те, що подобається дитині. Якщо діти в захваті від транспортних засобів,  знайдіть книги про автомобілі, вантажівки та потяги. Якщо дитина обожнює супергероїв, принцес або привидів – обирайте книги з цими героями. Беріть дитину з собою в книгарню і дайте їй можливість взяти те, що вона сама захоче!

Дякуємо книгомамам за корисні поради! Рекомендуємо вам знайти їх у мережі Інстаграм та підписатися – життя вашої родини стане книжковим та таким цікавим!

Від себе додамо, що видавництво «Ранок» пропонує найбільший асортимент книжок для дітей в Україні. Серед нашого різноманіття ви точно зайдете книгу, яка стане улюбленою для вашої дитини.

Хочемо зробити вашу покупку ще більш приємною і даруємо промокод на будь-які книги з нашого асортименту, на які не діють інші акції або знижки. Промокод Firstread діє з 7 по 31 березня і дає 20% знижки. Читайте з дітьми і з задоволенням!

Товары из этой статьи
Спиннер
Понравилась статья? Расскажите друзьям:
Поделиться: