Переходь на українську ua
Каталог
Е-книги
График работы:
с 9-00 до 21-00 (пн-пт), с 10-00 до 19-00 (сб)
с 9-00 до 21-00 (пн-пт), с 10-00 до 19-00 (сб)
Каталог
Е-книги
Книжки про драконів: знайомимося ближче з господарем 2024 року
24.12.2023
Что почитать?

Тихим поступом підходить 2024 рік — рік Дракона. Саме час дізнатися більше про цих магічних створінь, подружитися з ними на сторінках книжок — і закликати удачу на весь рік!

Казкові, могутні, різноманітні — дракони захоплюють дитячу уяву в будь-якому віці. Ці магічні істоти «мандрують» від казок для найменших до підліткової фантастики й змінюються разом із читачами. Незмінною залишається дитяча цікавість до драконів і бажання дізнатися про них якомога більше. А з цим допоможуть книжки від видавництва «Ранок» на будь-який смак і вік!

«Факти і перекази про драконів» — це жартівлива енциклопедія, яку варто прочитати в першу чергу. Адже після цієї книжки дитина знатиме все про цих драконів: де вони живуть, яку будову тіла мають, чим захоплюються та як спілкуються між собою і з людьми. Формат книжки — жартівливий конспект, де матеріал подано лаконічно, дотепно та яскраво. Драконяча енциклопедія розповідає найпотаємніші факти із життя казкових істот. Які улюблені страви драконів? Чому вони сховалися від людей? І які дракони живуть у космосі? Тут діти знайдуть відповіді на всі запитання стосовно цих величних (і не дуже) створінь, адже авторка навела факти, про які ми раніше й не здогадувалися! Це видання поєднує в собі вімельбух та інфографіку: малюнки дуже детальні, навіть є зображення з усіма елементами тілобудови дракона.

Книжка «Дракончик Бергамотик, або Триголові труднощі» знайомить дітлахів з історією дивовижного  дракончика, який має три голови, кожна з яких талановита по-своєму. Бергамотик навчається в школі й разом із друзями відправляється досліджувати світ людей, де на компанію чатує чимало цікавих пригод. Книжка захопить дошкільників і молодших школярів із першої сторінки: яскраві ілюстрації, затишні оповідки та добрий гумор зроблять цю історією улюбленою й незабутньою. До того ж, вона компактна й чудово підходить для подорожей з малечею.

Наступна книжечка «Драконе, киш!» допоможе дошкільнятам і молодшим школярам не тільки навчитися читати, а й полюбити читання всім серцем. Адже на сторінках ховається стільки цікавих і, що важливо, терапевтичних пригод: тепле родинне спілкування та справжня дружба допомагають героїні опанувати свої почуття. Окрім того, читаючи, можна вдосконалити вимову звука «ррр», прокачати емоційний інтелект і зануритись у повчальну історію про хоробру дівчинку й напрочуд милого дракона. Тепло, яскраво та по-драконячи — це мастхев для корисного дозвілля!

«Маленький лицар, який боровся з драконом» — це особлива книжка для наймолодших прихильників несподіванок, подвигів і драконів. У ній молодші дошкільнята познайомляться з маленьким, але дуже хоробрим лицарем, сила (фізична?) й доброта якого врятують ціле селище. Уяву малечі захоплять веселі малюнки з дотепними коментарями, яскраві емоції персонажів і неочікуваний фінал. Книжка ідеальна для спільного дозвілля дорослих і дітей: після прочитання ви неодмінно захочете обговорити сюжет та його розв’язку.

І наостанок — ціла серія «Лицар-дракон» для молодших підлітків про напівхлопця-напівдракона Мерека, який живе в середньовічному поселенні та намагається приховати, ким є насправді. Проте чи вдасться це нашому герою, який має хоробре чуйне серце та жагу до пригод? Історії зацікавлять навіть тих підлітків, які не люблять читати взагалі. Бешкетно, кумедно, місцями огидно, але дуже захопливо — ці книжки хлопці та дівчата прочитають на одному подиху!

Великі й маленькі, сміливі та скромні, напрочуд талановиті, іноді незграбні — дракони, що живуть на сторінках цих книжок, стануть справжніми друзями юних читачів і читачок та, звичайно, допоможуть закликати удачу на весь рік. Тож нумо знайомитися ближче з цими фантастично прекрасними створіннями!

 

Анна Колесникова,

ВГ «Енциклопедії»

Понравилась статья? Расскажите друзьям:
Поделиться: