Переходь на українську ua
Каталог
Е-книги
График работы:
с 9-00 до 21-00 (пн-пт), с 10-00 до 19-00 (сб)
с 9-00 до 21-00 (пн-пт), с 10-00 до 19-00 (сб)
Каталог
Е-книги
Новинки «Чому» та «Як» — надійні помічники для дітей і дорослих
13.09.2023
Что почитать?

У малечі завжди є купа цікавих, іноді кумедних запитань: «Чому желе тримає форму? Скільки в океанах китів? Як пісок потрапляє на пляж?». І здається, відповідь проста… Але ж як доступно пояснити її дитині? А якщо запитання досить каверзне і батьки трошки «зависають» над ним? 

У нагоді стануть новинки від видавництва «Ранок» — енциклопедії в запитаннях і відповідях «Чому?» і «Як?». Ці книжки обожнюють діти з різних країн, адже авторка Кетрін Ріплі, працюючи над ними, багато спілкувалась з юними шукачами й шукачками відповідей і записувала розповсюджені, іноді каверзні, але такі щирі питання «з перших вуст». Чому ж ці видання — мастхев? 

  1. Книжки стануть першими енциклопедіями, до яких діти раз у раз звертатимуться. У них настільки багато всіляких «як?» і «чому?», що хлопчики й дівчатка не матимуть шансів занудьгувати. Кому ж із малечі нецікаво дізнатися, чому корови мукають або як літаки здіймаються в повітря? Охоплення багатьох тем, локацій і явищ не залишать дошкільнят байдужими, адже пізнання світу неабияк приваблює допитливу малечу! Тим паче, коли це можливість побувати «за лаштунками» супермаркету, в аеропорту чи на пляжі за допомогою самих лише книжок. 
  2. «Чому?» та «Як» сприяють розвитку дитини: відповіді на запитання розписані доступно та легко! З такими поясненнями малеча зрозуміє, як працюють деякі пристрої, наприклад, рентгенівський сканер чи двері в супермаркеті, які явища трапляються в природі і чим вони викликані («а куди вночі зникає сонце?»). До того ж, читання цих книжок — чудова ідея для спільного дозвілля батьків і дітей, а обговорення прочитаних цікавинок сприятиме вмінню дітлахів формулювати думку і висловлюватися. 
  3. Книжки «Чому?» і «Як?» нададуть відповіді на запитання з ванної кімнати, з кухні, знадвору, допомагаючи дитині пізнати речі навколо себе, побут і, власне, саму себе. Завдяки ним малеча усвідомить, як влаштоване її оточення. Їх можна сміливо брати з собою в поїздку: по-перше, читання розважить дитину і дозволить провести час із користю, а по-друге — книжка містить купу відповідей на запитання, які виникають в дорозі або під час відпочинку. Та й під час поїздки за вікном можна побачити немало захопливого! Якщо у родині є хатні улюбленці, енциклопедії допоможуть пізнати їх, а якщо ні — ви зможете разом із дитиною визначитися, яку тваринку краще завести. 
  4. Книжки «Як?» і «Чому?» формують дбайливе ставлення до навколишнього середовища й розуміння, що сама дитина — невід’ємна його частина. Безсумнівно, малечу дуже цікавлять процеси, що відбуваються з нею: чому у ванній зморщуються пальці або як ми чхаємо? Як підхоплюємо хвороби і чому всередині такі дивні відчуття, коли я гойдаємося? Іноді дитина запитує про те, що її напружує або лякає, тож ці книжки зможуть розвінчати деякі дитячі страхи й пояснити, що все, що відбувається з дітлахами, природно і має своє пояснення.

Енциклопедії «Чому?» і «Як?» творчо й з гумором нададуть відповіді на всі запитання ваших хлопчиків і дівчаток, навіть на ті, які ще не були озвучені. Вони підтримують їх у власних пошуках і дадуть можливість обміркувати той чи той факт. Книжки стимулюють інтерес до читання і розвитку читацьких навичок, а веселий захопливий підхід до відповідей зробить «Чому?» і «Як?» напрочуд цікавим та приємним дозвіллям для малечі. 

Тож на яке питання ваша малеча хоче отримати відповідь насамперед? Нумо пізнавати світ!

 

  

  

Понравилась статья? Расскажите друзьям:
Поделиться: