Переходь на українську ua
Каталог
Е-книги
График работы:
с 9-00 до 21-00 (пн-пт), с 10-00 до 19-00 (сб)
с 9-00 до 21-00 (пн-пт), с 10-00 до 19-00 (сб)
Каталог
Е-книги
Пориньте у «Яскравий світ» нових відкриттів!
09.05.2023
Что почитать?

Із задоволенням представляємо до вашої уваги нову серію тактильних розвивальних книжок для найменших «Яскравий світ». Три книжечки — «Форми», «Кольори», «Розміри» — гармонійно поєднують різноманітні та зрозумілі малюку теми. З ними дитина у форматі гри дізнається про форми, кольори, розміри навколишніх предметів, їх просторові відносини та способи взаємодії.

Ігри з книгами допоможуть зробити пальчики дитини швидкими та рухливими. Малюк обов'язково вподобає опуклі, приємні на дотик елементи на кожному з розворотів та на обкладинці. Милі, симпатичні картинки виконані в яскравих кольорах, обов’язково привернуть увагу малечі. Під кожним з малюнків — простий підпис. Ці слова легко запам'ятовувати та повторювати, знову і знову граючи з книжками. Якщо раптом малюкові захочеться спробувати деталі книжок на смак — вам нема про що турбуватися, ці книжечки виконані з цупкого картону.

Отже, відкриваємо книгу «Форми». Тут у нас п'ять тактильних розворотів, кожен з яких знайомить дитину з формами — кругом, квадратом, овалом, ромбом і трикутником. П'ять симпатичних опуклих героїв органічно взаємодіють із цими формами: з круглої калюжі вистрибує кругла опукла жабка, пінгвін «вилуплюється» з овального яйця, голова стилізованого собачки вкладається на квадратну подушку тощо. Малюк буде з захопленням торкати долонькою і обводити пальчиком фактурні, приємні на дотик елементи та отримувати перші враження про форми. При цьому задіюватиме дрібну моторику й тонкі тактильні відчуття. Все це в комплексі перетворює ефективне знайомство з формами на веселу та захоплюючу гру. Стилізовані герої мають більшу кількість елементів, ніж власне форми, це стимулює розширення словникового запасу малюка, та й просто бавить.

Книжка «Кольори» створена аналогічним чином: так, з сонечка, зображеного на червоному тлі, виймається серцевина червоної квітки, з листочка на зеленому тлі виходить зелена черепашка, з синього моря вистрибує синій кит. Крихітка із задоволенням запам'ятовуватиме кольори, при цьому закріплюючи знання про форми. Адже на одній стороні розвороту зображено опуклий предмет цього кольору, а з іншого боку — фон такого ж кольору.

Поки малюк гратиметься з книгою, обводячи елементи пальчиком, поговоріть з ним про це. Розкажіть йому казочку про зелену черепашку, яка живе в зеленій траві, дружить із сонечком і вкривається листочком. Або історію про чорного кота, що вдень втомивсь та ліг спати поночі, про що нам говорить чорний колір неба на сусідньому розвороті.

«Розміри» — дуже цікава тактильна дитяча книжка з родзинкою. Тут так само опуклі елементи виймаються з інших, і йдеться про розміри героїв та їхнє співвідношення. Так, сіра мишка відокремлюється від сірого слона, і читачеві стає очевидним різниця їх розмірів. А про взаємодію тварин з візерунками на тілі (динозавра та равлика, жабку та крокодила, жука та зебру) можна хоч щодня вигадувати нові історії!

У спільних іграх, що розвивають, ви не тільки вчите малюка, але і розділяєте з ним радість нових відкриттів. Маля разом з вами знайомиться з оточуючим світом, ділиться своїми враженнями або просто висловлює захоплення. Пригадуйте з дитиною, що бачили на прогулянці, подивіться у вікно, показуйте їй яскравий світ навколо, різноманітність форм, кольорів та розмірів, радійте разом. Підтримуйте емоційно своє маля, заохочуйте ініціативу та активність у прагненнях та діях. Дуже скоро мислення дитини впорядкується і вона самостійно буде порівнювати і розрізняти предмети і явища, що її оточують.

 

                                                                                                                                  Бокова Наталія

 

Понравилась статья? Расскажите друзьям:
Поделиться: