Переходь на українську ua
Каталог
Е-книги
График работы:
с 9-00 до 21-00 (пн-пт), с 10-00 до 19-00 (сб)
с 9-00 до 21-00 (пн-пт), с 10-00 до 19-00 (сб)
Каталог
Е-книги
Readberry. Просто бери й читай
30.12.2023
Жизнь нашего издательства

Young adult рулить на книжковому ринку? Безумовно, так. Світовий книгоринок також активно продукує новинки в цьому жанрі, які одразу займають нішу бестселерів. ТікТок тренди вибухають книгооглядами на книги Марісси Маєр, Дженніфер Лінн Барнс, Аннабель Ф. Стедмен, Сюзанни Коллінз, Ріка Ріордана, Сари Маас та купи інших вже культових авторів young adult жанру.

Довкола цього жанру та його яскравих представників формуються ком’юніті фанатів. Це може бути як маленька групка людей, так і цілий рух.

Щоб українським фанатам категорії Young adults та New adults було де тусуватися, шукати однодумців, обмінюватися враженнями від прочитаного, брати участь у тематичних конкурсах та дізнаватися про новинки улюбленого жанру видавництво «Ранок» створило тематичний книго-майданик Readberry.

Що це за портал?

Readberry — це жанровий простір в Інстаграмі та Фейсбуці. Тут є:

✔️анонси книжкових новинок;

✔️цікавинки про авторів та авторок Young adults, New adults;

✔️круті конкурси із класними призами;

✔️тематичні зустрічі, присвячені різним книжковим всесвітам;

✔️видавничі залаштунки;

✔️лайфхаки та фішки для книголюбів;

✔️огляди світових буктрендів;

✔️анонси книжкових офлайн та онлайн-фестивалів, виставок тощо;

✔️квести та цікаві інтерактиви для підписників (нерідко з приємними призами);

✔️розіграші.

І це тільки те, що творці простору вже втілили в реальність. Надалі ж планується ще більше цікавого. Коли заходиш на Readberry, ти відчуваєш, що він створений фанатами книжок для фанатів книжок. Здається, ніби прийшов із другом до книгарні й зараз ви будете обговорювати новинки, розглядати книжки, ділитися враженнями та просто кайфувати. Ось це — вайб Readberry.

«На початку 2021 року ми вже розуміли, що нам потрібен такий майданчик, такий простір для молоді, де ми будемо з нею спілкуватись — ділиться Вікторія Столяренко, паблішерка категорій підлітки та Young adults видавництва «Ранок». — Наявні канали не відповідали нашим запитам. Тому з’явилась ідея створення Readberry. Ми почали вести цю сторінку влітку 2021 року, вели її майже півроку. З початком повномасштабного вторгнення сторінку заморозили, і вже у 2023 році відновили. Тож наразі будемо розвивати Readberry далі».

До речі, щодо жанру New adults, якому в тандемі з Young adults присвячений простір. Цей жанр активно розвивається, і портал Readberry швидко підхопив цей тренд та успішно задовольняє запити фанатів цієї категорії на круті книжкові новинки цього жанру (як світові, так і локальні, українські).

Трошки про те, що таке New adults:

💠це така собі проміжна ланка між Young Adult та Adult літературою;

💠персонажі від 18 до 25 років (іноді до 30 років);

💠одна з провідних авторок так ікон жанру: американська письменниця Коллін Гувер;

💠тематика NA: проблеми «нового дорослого»;

💠жанровість: може бути й міське фентезі, й антиутопія, історичний роман чи навіть горор;

💠якщо YA більше зосереджується на зовнішніх проявах, то NA глибше досліджує внутрішній світ;

💠NA має більш деталізований «дорослий» компонент: тут може бути більше важливих тем та життєвих ситуацій, які цікавлять сучасну молодь.

Повертаючись до порталу Readberry та його місії створити класне ком’юніті, груповане довкола жанрів NA та YA, хочеться підкреслити потужний потенціал цього книгопростору. Він не тільки про об’єднання людей довкола певної категорії літератури. Він про спільні цінності, світобачення та про новий книжковий тренд в українському книговиданні: літературні посиденьки та тематичні книго-зібрання із запрошеними книго-блогерами та навіть косплеєрами.

Нещодавнім таким зібранням стала тематична вечірка від Readberry за підтримки партнерів, присвячена «Хронікам місяця» Марісси Маєр. Окрім того, що на цьому офлайн заході гості дізналися, хто ким хотів би бути у світі «Хронік», почули цікаві факти про авторку, історію написання серії та враження перекладачки, на зустрічі були тематичні квізи, подарунки та запрошена книгоблогерка Злата, яка перевтілилась в образ Сіндер, головної героїні тетралогії.

Приєднуйтесь до нас в Інстаграмі або Фейсбуці та чекайте на оновлення. На Readberry хочеться повертатися знову і знову, бо там атмосферно, книжково, лампово та з любов’ю до фанатів і книжок.

Понравилась статья? Расскажите друзьям:
Поделиться: