Переходь на українську ua
Каталог
Е-книги
График работы:
с 9-00 до 21-00 (пн-пт), с 10-00 до 19-00 (сб)
с 9-00 до 21-00 (пн-пт), с 10-00 до 19-00 (сб)
Каталог
Е-книги
Розвивальні заняття вдома з дітьми: що обрати на допомогу?
13.03.2023
Советы родителям

Бажаєте, щоб ваш малюк-дошкільник легко й залюбки опанував важливі навички, які стануть йому у пригоді в подальшому шкільному навчанні? Щоб заняття не перетворювалися на нудне завдання, а були схожі на веселу гру? Тоді вам варто звернути увагу на серії «Розвивалочка» й «Найкращий тренажер». Вони були створені спеціально для домашнього навчання. Чим же вони такі гарні?

- Завдання в книжках прості та зрозумілі — вам не доведеться довго вдумуватися в їхню суть і розумітися на методиках розвитку. А ще вони надзвичайно цікаві! Ось побачите, ваше маля щоразу проситиме позайматися ще трошки.

- Назвати завдання вцих книжках вправами просто не повертається язик. Тому що будь-яке з них — це ніяка не вправа, а маленька кумедна гра.

- Малюк просто виконуватиме цікаві завдання й разом із цим опановуватиме корисні навички: розвиватиме мислення, увагу, мовлення, дрібну моторику. Ваш маленький розумник засвоїть першу лічбу, познайомиться з цифрами й літерами, розширить кругозір. І все це без особливих зусиль.

- У серії «Розвивалочка» додатково є наліпки, що зробить заняття ще цікавішими. А ще тут є корисні підказки для батьків про те, як працювати з книжкою та як розвивати малюка вдома за допомогою веселих ігор.

- У кожній із серій є книжечки на різний вік. Це дуже зручно — книжки «зростатимуть» разом із вашим малюком.

А коли всі завдання на сторінках будуть виконані, вигадаймо з ними додаткові ігри. У такі ігри можна гратиде завгодно: вдома, в дорозі, у черзі тощо. Пропонуємо вам кілька варіантів, але ви, звісно ж, зможете й самі вигадати чимало цікавого.

- Попросіть малюка знайти в книжці й полічити всіх песиків (або котиків, або інших тварин, або предмети, щотрапляються на сторінках більше одного разу).

- Просіть дитину називати кольори різних предметів зі сторінок.

- Відкрийте якусь сюжетну ілюстраціюй пограйте у гру «Що я бачу?». «Я бачу щось синє, м'яке, його кладуть під голову. Що це? Правильно, подушка!» А потім нехай малюк загадає загадку вам.

- Попросіть дитину уважно подивитися на сюжетнуілюстрацію 15-20 секунд і постаратися запам'ятати, що на ній намальовано. Потім закрийте книжку. Скільки предметів зможе згадати й назвати малюк?

- За допомогою сюжетних ілюстрацій можна опанувати здатність орієнтуватися у просторі. Запитуйте: «Хто на малюнку вищий, а хто нижчий? Хто далі, хто ближче? Хто ліворуч, а хто праворуч?».

- А коли грати з книжкою зовсім набридне, її можна використати для аплікацій та інших саморобок. Водночас і вміння користуватися ножицями потренуємо, і творчі здібності порозвиваємо.

 

провідна редакторка ВГ «Каскад_С»

Каспарова Юлія

 

 

Понравилась статья? Расскажите друзьям:
Поделиться: