Переходь на українську ua
Каталог
Е-книги
График работы:
с 9-00 до 21-00 (пн-пт), с 10-00 до 19-00 (сб)
с 9-00 до 21-00 (пн-пт), с 10-00 до 19-00 (сб)
Каталог
Е-книги
Серія «Я вже читаю» для першого самостійного читання
01.11.2023
Что почитать?

Коли, здавалося б, Еверест подолано, й дитина нарешті навчилася читати, батьки стикаються з новою проблемою: як зробити так, щоб вона охоче читала й удосконалювала щойно набуту навичку? Будемо відверті, іноді шкільна програма пропонує тексти для читання, нецікаві чи незрозумілі для дітей.


Отже, з чого почати? По-перше, у вашій оселі мають бути книжки: для дорослих і для дітей. Якщо на полицях стоять книжки, а надто якщо дитина бачить, що дорослі іноді читають, вона теж зацікавиться. І тут головне, щоб дитині були доступні цікаві сучасні книжки, що враховують її вік та інтереси.


Дитяча книжка для першого читання має не лише зацікавити малечу (наприклад, обкладинкою та ілюстраціями), а ще й втримати її увагу. Саме такою є серія «Я вже читаю». До неї увійшли тексти різних авторів, але вони мають спільні риси.
•    Початок розповіді інтригує, оповідання написано короткими простими реченнями.
•    Описано події , що відбуваються з дітьми віку читачів, та проблеми, що можуть виникати й у них (як-от надмірна бабусина опіка чи заборона ґаджетів).


•    Чудові ілюстрації, роздивляючись які дитина відпочине й водночас зацікавиться читати далі.
•    Словничок із простим тлумаченням складних слів. Так дитина збагачуватиме словниковий запас і водночас хотітиме читати далі. До речі, таких слів в оповіданнях небагато!
•    Сюжет у кожному оповіданні розвивається динамічно — книжка читається на одному диханні.
•    Наприкінці кожної розповіді є цікаві завдання за сюжетом, наприклад: позначити гарні й погані риси бабусі, розкодувати лист, вигадати історію про привидів, намалювати мапу скарбів чи виправити оголошення про загубленого Тигра.


Ми упевнені, що книжки серії «Я вже читаю» стануть саме тими, після яких дитина сама проситиме вас відвести її до книжкової крамниці. А ви тішитиметеся, спостерігаючи, як її читальні навички вдосконалюються.


Приємного читання вашим маленьким читачам!


Інна Конопленко, редакторка

Товары из этой статьи
Спиннер
Понравилась статья? Расскажите друзьям:
Поделиться: