Переходь на українську ua
Каталог
Е-книги
График работы:
с 9-00 до 21-00 (пн-пт), с 10-00 до 19-00 (сб)
с 9-00 до 21-00 (пн-пт), с 10-00 до 19-00 (сб)
Каталог
Е-книги
Чому дітям варто читати книжки Рейчел Брайт
26.02.2023
Что почитать?

Розказувати люблячим турботливим батькам про користь читання книг – зайвий раз витрачати час. І все ж, маючи на руках п'ять новеньких книг серії «Маленькі історії про чудеса та дружбу», ми просто не в змозі не розповісти про те, який це чудовий мастхев.

«Вовк шукає шлях до зграї» – казка про дружбу та взаємопорятунок, доповнена мальовничими зимовими ілюстраціями.

«Дві білки і шишка з гілки» – класна історія про те, як жадібність до добра не приводить, а дружба – понад усе. Білченята змагаються у спритності, долаючи лісові випробування. 

«Як коалу гуляти викликали» – казка про коалу Кевіна, який не хотів щось міняти, аж поки його заповітне дерево не впало. Аж тоді він врешті зліз з улюбленої гілки й вирушив гуляти, гратися і дізнаватися нового.

У книзі «Як знайти лева?» натхненний текст Рейчел Брайт і кумедні сміливі ілюстрації Джима Філда надають юним читачам важливий урок: незалежно від того, наскільки ми великі чи могутні, ми всі можемо жити своїми мріями та робити те, що схочемо.

«Про кашалота, якому все збирати охота» – яскрава римована казка, що заохочує ділитися та виказувати доброту. Ця зворушлива історія про дружбу ідеально підходить для читання вголос.

Спробуємо перерахувати причини, з яких варто читати та перечитувати «Маленькі історії про чудеса та дружбу»:

Кожна з історій написана ніби не дорослою людиною, а внутрішньою дитиною. У Рейчел Брайт оптимістичний погляд на життя, і він проявляється у її чудових книгах.

«Мені подобається писати історії, які часто мають динамічну, драматичну чи ілюстративно складні ситуації та теми, а Джим (Джим Філд – художник-ілюстратор дитячих книг Рейчел) здатний  перетворити ідеї на дива. У нас із ним схоже почуття гумору. Повчальна історія у тандемі з ілюстраціями вчить малюка позитивному настрою», – каже письменниця.

Веселі римовані історії у віршах читаються легко, дітлахам дуже подобаються, та й батькам не набридають. Рейчел Брайт – щаслива мама двох дівчаток – надихається речами, які чиняться в  повсякденні: «Я просто вбираю звуки повсякденного життя, шкірою відчуваю хвилю реальності, і це просто тече через мою ручку до блокноту».

Цікаві міні-факти про Рейчел:

1) вона працювала стюардесою, встигла помандрувати по всьому світові;

2) працювала статистом на телебаченні;

3) пробігла більше півсотні забігів на довгі дистанції, включаючи ультрамарафони по всьому світу, найбожевільнішим з яких був марафон у північне сонце в Норвегії;

4) колекціонує абетки та капелюхи;

5) дуже любить собак;

6) володарка «Оскар» 2017 року за книгу «Як коалу гуляти викликали».

Оптимізм – визначальний фактор у житті та роботі Рейчел, й посиланням кожної з п'яти дитячих книг цієї серії є те, як добре ставлення до інших робить світ найкращим місцем для життя всіх нас. Навіть наймолодший читач здатний запам'ятати кожну з історій завдяки віршованій формі викладу. А завдяки художнику Джиму Філду в «Маленьких історіях про чудеса та дружбу» смішним є рішуче все!

А ще всі п'ять книг Рейчел Брайт з цієї серії – це відмінний варіант подарунка малюкові: великий формат, тверда обкладинка, якісні щільні сторінки, різноманітний шрифт залежно від подій.

 

Анастасія Рябуха,

помічниця редактора  ВГ «МАГ»

Понравилась статья? Расскажите друзьям:
Поделиться: