Переходь на українську ua
Каталог
Е-книги
График работы:
с 9-00 до 21-00 (пн-пт), с 10-00 до 19-00 (сб)
с 9-00 до 21-00 (пн-пт), с 10-00 до 19-00 (сб)
Каталог
Е-книги
Переможці літературної премії імені Лесі Українки
09.05.2024
Новости

Ще наприкінці минулого року ми дізналися переможців літературної премії імені Лесі Українки за 2023 рік, а от церемонія вручення відбулася зовсім нещодавно — 17 квітня в Музеї видатних діячів української культури. Для нас це особлива подія, адже дві книжки, що принесли перемогу лауреатам, вийшли саме у видавництві «Ранок».
 
«Літературні твори для дітей та юнацтва»

Перемогу в цій номінації здобув письменник Андрій Кокотюха за свою книжку «Врятувати березень». Роман розповідає про киянина Анатолія та його родину, яка на початку повномасштабної війни опиняється в пастці в окупованому російськими загарбниками селі недалеко від столиці. Це книжка про складні виклики, непрості рішення та підтримку й любов рідних, що допомагають справитися з найважчими випробуваннями. За основу книги Андрій Кокотюха використав реальні історії українців, що пережили окупацію на початку 2022 року.
 
«Художнє оформлення книжок для дітей та юнацтва»

Переможцем цієї номінації став Олександр Продан — за свої ілюстрації до книжки «Дім» Катерини Тихозорої. Це історія про хлопчика, у якого війна забирає найважливіше — рідний дім. Розповідь доповнюють яскраві ілюстрації художника Олександра Продана. Вони повністю розкривають емоції страху, безнадії та сподівання на краще, які відчуває маленький хлопчик на шляху до нового дому.
 
Щиро вітаємо переможців! Радіємо, що книжки, які принесли вам перемогу, вийшли друком саме у видавництві «Ранок». Дякуємо за співпрацю та з нетерпінням чекаємо на подальші спільні проєкти!

Товары из этой статьи
Спиннер
Понравилась статья? Расскажите друзьям:
Поделиться: