Переходь на українську ua
Каталог
Е-книги
График работы:
с 9-00 до 21-00 (пн-пт), с 10-00 до 19-00 (сб)
с 9-00 до 21-00 (пн-пт), с 10-00 до 19-00 (сб)
Каталог
Е-книги
Серія «Кольорова класика» ― перші кроки у світ класичної літератури
29.01.2023
Что почитать?

Класична література ― скарбниця мудрості, яка передається від покоління до покоління. Читаючи класику, діти розуміють, що є добро, а що зло, як бути доброзичливим і цінувати дружбу. Саме тому такі книжки батьки обирають своїм дітям вже декілька століть поспіль. Але як підготувати дитину до читання класичної літератури, коли вона іще погано читає? Обирати невеличкі класичні твори, доповнені малюнками, із серії «Кольорова класика»!

 

«Пітер Пен»

Віршований переспів легендарної казки Джеймса Баррі про пригоди хлопчика Пітера Пена захопить кожного, хто мріє взяти участь у казкових подорожах і пригодах та знайти справжніх друзів.

Почалося все з того, що якось Пітер Пен влетів до вікна дитячої кімнати будинку, де жили дівчинка Венді та два її брати. Разом з Пітером діти вирушили на далекий острів Небувалію. Там їм зустрілися русалки, хоробрі індіанці, бешкетливі феї й навіть пірати з їхнім лютим капітаном Гаком… Але й Пітер Пен не з лякливих!

Кому як не йому перемогти лиходія та захистити дітлахів! Навіть якщо для цього треба пожертвувати собою... Та хіба може така казка закінчитися погано?

Ця книга вчить дітей цінувати дружбу та батьків, а також тому, що добро завжди перемагає зло.

 

«Таємний сад»

Це скорочений переказ відомого в усьому світі твору Френсіс Бернетт «Таємний сад», що виданий у вигляді книжки-картинки.

Мері Леннокс втрачає усіх близьких зі свого маєтку, бо вони заразилися чумою. Але ціліє сама. Відтоді дівчинку забирає на виховання її єдиний дядько, що живе за тисячі кілометрів як відлюдник. Звикла до постійної уваги і вередувань, Мері не розуміє, як влаштувати власне дозвілля в цьому віддаленому куточку землі. Ще й дядечко чомусь не поспішає розповідати щось про себе…

Тому єдиним, що дійсно захоплює увагу дівчинки, стає секретний сад, який навіки зачинений, а ключ втрачений. Що ж там усередені і чому всі його так ретельно приховують?

На шляху до розгадки, Мері не тільки дізнається правду, а й знайде собі нову родину і справжніх друзів.

«Вельветовий кролик, або Як іграшки стають справжніми»

Класика, якій більше ста років! Вперше опублікована 1922 року, казка про вельветового Кролика багато разів перевидавалася, адаптувалася для театру і радіо і навіть екранізувалася!

Одного разу хлопчикові дарують кролика, зшитого з вельвету. І відтоді, як малюк почав увесь свій час проводити разом із ним, Кролик став відчувати себе справжнім.  Адже бути справжнім це не те, з чого ти зроблений, а почуття, які ти відчуваєш. 

І навіть коли господар захворів скарлатиною, вуханчик постійно спав поряд у ліжку, терпляче зносячи опіки на вельветовій шкурці від гарячого тіла малюка. Адже любити ― це не лише гратися разом. Це означає бути поряд навіть тоді, коли надзвичайно потрібен.

Після видужання хлопчика лікар звелів позбутися Кролика, адже іграшка була «розплідником» мікробів скарлатини. Але Фея дитячої кімнати, яка завжди дбала про старі і вже непотрібні дітям іграшки, перетворила його на справжнього, живого кролика. 

 

Кожна книжка серії «Кольорова класика» має великий формат і доповнена яскравими малюнками. Саме тому ці історії іще цікавіше читати дітям від 7 років, які тільки знайомляться із класичною літературою.

 

Вікторія Білан,

помічниця провідного редактора  ВГ «Читайка»

Товары из этой статьи
-20%
Пітер Пен
Джеймс Барри
550,00
440,00
-35%
Таємний сад
Бёрнетт Фрэнсис Элиза
550,00
357,50
Спиннер
Понравилась статья? Расскажите друзьям:
Поделиться: