Протягом шкільного курсу з мистецтва дитина ознайомиться із загальними художніми термінами, образотворчим, музичним, театральним та хореографічним мистецтвом, інфамедійною грамотністю. У цілому курс спрямовано на розвиток художнього сприйняття світу у школярів. Також дитина глибше познайомиться з історією та розвитком класичного та національного мистецтва в Україні.

 

Яку літературу з курсу мистецтва можна придбати на нашому сайті ranok.com.ua?

 

- Конспекти уроків. Методичні посібники відповідають вимогам чинної Програми з мистецтва для закладів загальної середньої освіти. Містять розгорнуте календарне планування, тематичні розробки уроків, корисні додаткові матеріали у форматі мультимедійних презентацій. Даний набір дозволить вчителю проводити інтерактивні уроки, зробити предмет цікавим для школярів та у легкій формі підготувати їх до виконання завдань.

- Плакати. Видавництво «Ранок» пропонує для учнів 1-4 класів комплект із 16 плакатів на тему «Мистецтво України». Рекомендуємо до покупки цей чудовий збірник, у ньому проглядаються головні аспекти курсу, візуалізація правильно підібрана. Також плакати мають високу якість друку - щільність целюлози 230 г/м2, мають двостороннє ламінування. Порушують такі теми: «Народні образи», «Українські пейзажі» (тут і українська хатинка, і безкраї поля, і неймовірної краси природа), «Декоративний розпис та народний живопис» (петриківський розпис, твори Приймаченко, зображення козаків тощо), «Гончарство Полтавщини, Гуцульщини, Київщини тощо», «Народні музичні інструменти» та багато іншого. Після цієї добірки неможливо не закохатися в Україну, неможливо не зацікавитись її історією та людьми. Одного такого набору достатньо для оформлення кабінету.

- Підручники. Можна обрати для учнів 4 класу підручник від видавництва "Ранок". Особливості підручника: теми позначені сферою інтересів дітей (свята, іграшки, мультфільми, казки тощо); навчальний матеріал викладений у формі оповідання та створюється враження живого спілкування; творчі завдання не обмежені класичними видами робіт, запропоновано і нетрадиційні художні техніки. Підручник має інтернет-підтримку.

- Робочі зошити. Є частиною НМК для закладів загальної середньої освіти. Робота з зошитом сприятиме поглибленню знань з предмету, розвитку художнього смаку та творчих навичок.

- Зошити для оцінювання результатів навчання. Можна придбати рівень стандарту, профільний рівень. Містить оцінювання поточне та підсумкове, компетентнісно-орієнтовані завдання, онлайн-підготовку до підсумкового оцінювання.

- Зошити-альбоми. Розроблені до підручника. Містять різнорівневі завдання, вправи, спрямовані на розвиток творчого потенціалу, самостійного критичного мислення, ціннісних орієнтацій, спектра життєвих компетентностей, які адекватні соціокультурним реаліям. Видавництво «Ранок» пропонує до придбання комплекти, які одразу складаються з робочого зошита та альбому до нього.

- Картки з демонстраційним матеріалом. Можна придбати набори з народознавства, скарбів українського мистецтва. Містить кольорові картки із зображеннями на тему. На звороті кожної картки є опис, історія виникнення та сучасне становище у світі та в Україні, цікаві факти. В доповнення йде CD-диск з презентаціями та майстер-класами.

- Розробка уроків для вчителів. Допоможуть провести легку підготовку до уроку.

 

Чому слід обрати на магазин «Ранок»?

 

Наші посібники створені відповідно до вимог чинної навчальної Програми з мистецтва для загальноосвітніх навчальних закладів, яку затвердило Міністерство освіти та науки України. Матеріали відповідають принципам Нової Української Школи. Призначені для школярів, вчителів та для домашньої освіти.